Zuidwester viert 10 jarig bestaan De Kwast

Spijkenisse - Op woensdag 11 mei aanstaande is het 10 jaar geleden dat Atelier de Kwast werd opgericht als dagbestedingsgroep van Stichting Zuidwester. Op deze dag zijn er dan ook speciale gasten aanwezig, waaronder trainer Mario Been van Feyenoord, oud-voetballer Peter Houtman en wethouder Kees Dijkman van jeugd, sport- en recreatie, onderwijs, welzijn, cultuur en monumentenzorg in Spijkenisse. De gasten geven om 13.30 uur het startschot voor de viering en om 14.30 uur voor de opening van de Kwastroute door de binnenstad van Spijkenisse.

Van 11 tot en met 26 mei is de expositie te bezichtigen bij deelnemende winkels in het oude en nieuwe centrum van Spijkenisse. Deze expositie bestaat uit kunstwerken, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. De expositieroute is bedoeld om kennis te maken met de kunstwerken die tentoongesteld worden in de etalages van de winkels.

Het atelier
Atelier de Kwast heeft als doel om mensen met een verstandelijke beperking en kunstzinnig talent op een professionele manier kunst te laten maken en te verkopen. Vijf jaar geleden werd het pand van Atelier De Kwast aan de M.A. de Ruijterstraat geopend i.s.m. het project Kunstwereld om de gemaakte kunst tentoon te stellen en de kunstwerken te verkopen en uit te lenen.
Onder begeleiding van professionele kunstenaars worden verschillende kunstzinnige activiteiten aangeboden. De werkzaamheid zijn divers van schilderen, tekenen, zeefdrukken, ertsen tot beeldhouwen. Atelier de Kwast is gevestigd aan de M.A. de Ruijterstraat 4 in Spijkenisse en is vijf dagen per week geopend van 09.00 tot 16.00 uur. 


De Kwast - Schilderijenroute 2011
 

De Kwast De Kwast
Klik op een afbeelding om in te zoomen.

 

Tags: